8 de març

El 8 de març se celebra el Dia Internacional de la Dona. La música, com la resta d’arts, és un altaveu més per on poder tractar diversos temes, entre ells la igualtat. Aquí us mostrem un recull de cançons que reivindiquen la igualtat de gènere.  Cançons creades per dones, cançons que busquen l’empoderament de la dona en la societat. 

 

Aquesta cançó esta feta per una rapera, que es diu Gala Jazmín Cabero, amb l’ajuda de les seves companyes. Qui ha volgut obrir el seu cor, per deixar anar tot allò que les oprimia, perquè saben que hi ha més dones com elles, a tot arreu.

Dones amb els ulls embenats protesten cantant amb una sola veu la cançó “Un violador en tú camino”. La cançó convertida en un himne feminista va néixer a Xile i ja s’estén per tot el món. La tornada “y la culpa no era mía, ni dónde estaba, ni cómo vestía” també la van cantar dones a Nova Delhi a les protestes després de la mort d’una jove a la qual cinc homes la van cremar quan es dirigia al jutjat a declarar sobre la violació que sofria un any abans.

Aquesta cançó, del grup anomenat BTS està escrita amb el propòsit d’encoratjar a les dones. El missatge de la cançó és fort i clar “Digue’ls que ets forta i digue’ls que ets suficient tal i com ets”.

Aquesta cançó, de Netta va representar a Israel en eurovisió l’any 2018. La lletra tracta es un empoderament femení i suposa una crítica de la visió de la dona com un objecte amb frases com “No sóc la teva joguina, ets un noi estúpid et derribaré” “La Barbie té alguna cosa que dir” i “Noia meravellosa, mai oblidis que ets divina”.

Deixa un comentari